INTERVIEWS

Interview med Suspekt – Ingen slukker stjernerne

Ingen slukker stjernerne

Suspekt afholdt inden påsken, 2017 tre arena-koncerter i henholdsvis Århus, København og Aalborg. Vi tog til alle tre koncerter, der er de største spillesteder, som Albertslunddrengene endnu har haft muligheden for at spille i.

Inden Suspekt gik på, var der en times DJ-show med ingen ringere end Emil Lange, som underholdte med nogle velkendte hiphop beats iført en morgenkåbe fra Nicklas Kunz.

Suspekt leverede som altid et fejlfrit show, som levede op til forventningerne. De havde arrangeret et imponerende scene-setup, som blandt andet indeholdt flammekastere, Prima Nocte-maskerede danserinder i lingeri og uanede mængder champagne som traditionen tro, blev poppet ud over publikum under hittet “Få Din Flask’ På”.
Der var en tilpas variation mellem Suspekts nye sange fra deres seneste plade “100% Jesus” og deres største hits gennem årene, så hvert album blev repræsenteret med dets mest populære lyd. Med sig havde drengene også bragt nogle gæster i form af Xander, Simon Jul, Jooks, Fribytterdrømme, Tue Track og Benjamin fra Benal.

Blandt deres kendte lumre sange blev der dog også plads til et følsomt moment, da de spillede “Ling’s Sang”, og der blev fældet et par tårer hos både Orgi-E og publikum, da han rappede sit meget rørende vers til ære for sin afdøde veninde.

Det varierede tempo gjorde koncerterne overskuelige på trods af, at de varede over to timer, og publikum havde mulighed for at følge med blandt de mange up-tempo sange og hårde beats. Der var som altid god kontakt med publikum, og man fik en følelse af, at der var en form for samspil mellem en selv og de to charmerende rappere. En heldig pige fik under hver koncert lov til at komme på scenen og sidde i deres bil og DJ-pult, Boris, i selskab med Orgi-E, alt imens Bai-D indtog scenen til lyden af de kælne toner fra “Bollede Hende I Går”.

Med en følelse af at være kommet helt tæt på har Suspekts arena-koncerter efter vores mening været en velfortjent succes, og vi ser frem til at deltage under endnu flere koncerter ude i fremtiden, selvfølgelig helt oppe front row.

Der er ingen tvivl; ingen slukker stjernerne.

Er der forskel på energien, alt efter hvor i landet I spiller?

Orgi-E: Ja man kan godt mærke forskel på, hvor man er henne. Altså folk i provinsen har en tendens til ligesom at skulle en lille smule mere i gang. Hvorimod hvis vi spiller i København for eksempel, så er det tit større koncerter, fordi der selvfølgelig er flere mennesker i København, men folk er også tit meget på lige fra start af. Ofte på mindre spillesteder skal folk lige tjekke hinanden. De kender ofte hinanden også, så man går måske ikke sådan fuldstændigt apeshit-crazy, men så når vi har spillet i 20-30 minutter, så slipper de sig løs. Det hænger også tit sammen med, hvornår vi spiller, for det er klart, at hvis man står i Grindsted og spiller kl. 3 om natten, selvom det er en lille by, så er folk så braget af, at de ikke tænker over, hvad de laver.

Bai-D: Jeg synes ikke, der er forskel på, hvad der er fedest at spille. Det er forskelligt, men det hele er sjovt. Og det er det fede ved det. Selv om vi går fra at have spillet i Forum, til vi tager ud i efteråret og spiller på alle de små klubber, så er det den samme energi, og at det går fra noget stort til noget lidt mere nedskaleret, det er bare noget specielt. Det er virkelig fedt.

Orgi-E: Det er altid fedt at se folk i øjnene og komme helt tæt på, også fordi man både kan høre og røre, og du ved, det er lige her.

Hvordan oplever I jeres fans, når I møder dem?

Bai-D: Folk er bare pisseglade.

Orgi-E: Ja folk er ved godt mod. Altså det er meget fedt, at de ikke sådan står og ringer på, for at man skal komme ud. Der var på et tidspunkt en, der ringede på, fordi hun ville op og snakke politik med mig.

Rune Rask: Var der en der ringede på, fordi hun ville snakke? Altså ringede på døren? Som ville op og snakke politik?

Orgi-E: Ja hun sagde, at hun ville op og snakke. “Jamen jeg har lige en flaske hvidvin” og du ved. Det var, da jeg boede på Saxogade, og hun spurgte, om hun lige kunne komme op og bla bla bla. Jeg sagde “ah det går sgu ikke du, jeg har dame på” og så ringede hun på igen lidt senere.

Rune Rask: Så havde hun drukket vinen?

Orgi-E: Ja så havde hun lige drukket sig mod til at komme igen. Der var klokken 1 om natten. Hun boede lige rundt om blokken, jeg havde set hende boende med sin mand.

Hold da op en historie. Hvordan ser en typisk dag ud for Suspekt inden en koncert?

Bai-D: Vi mødes hele holdet, og så hygger vi. Ellers bruger vi meget tid på bare at slappe af. Så vi lader op til at være klar til at smadre hele lortet senere på aftenen.

Hvad har Suspekt af planer efter denne tour?

Bai-D: Så er det sommeren. Så er det festivaler.

Orgi-E: Ja vi skal spille 10-års jubilæum på Nibe, og vi skal spille på Northside. Og Tinderbox, der har vi aldrig spillet før. Jeg vil helt vildt gerne til Island faktisk. Island, Oslo, Grøndland og sådan, det kunne være sjovt.

Bai-D: Vi skal jo til Færøerne og spille på en festival. Det glæder jeg mig til.

Orgi-E: Ja så der er jo masser af nye ting. Men det er så fedt at spille musik, og det er så fedt at lave det, vi laver, at jeg ikke kan forestille mig, vi bliver trætte af det. Så vi gør det bare igen og igen og igen.

Kan I aflsøre hvorfor, der har været kamerafolk og filme på denne tour?

Bai-D: Vi ved ikke, hvad det skal bruges til haha. Vi dokumenterer bare det, vi laver, for så kan det være, der kommer et eller andet magisk ud af det. Det kan også være, det bliver noget værre lort. Så har vi ihvertfald materialet. Når der er sådan nogle store ting, vi roder os ud i, så er det sgu meget fedt, at kunne se tilbage på det. Om vi bruger det til noget eller ej, så har vi ihvertfald klippene, til vi selv kan sidde og kigge på det.

Hvem tror I har en stor fremtid indenfor dansk rap?

Bai-D: Benal er der ihvertfald rigtig gode muligheder for, at de kan gå rigtig langt. De er fucking dygtige.

Orgi-E: De laver noget, der er helt unikt.

Rune Rask: De udfordrer genrerne, og det er vigtigt.

Orgi-E: Ja og der er tyngde i deres tekster. Det er nogle atypiske beats. Så Benal, helt klart.

Tak til Suspekt for interview.
Share: