INTERVIEWSNYHEDER

DetGaara – Trap med følelser

Musik som fællesskab

Musikbranchen kan være hård at være en del af, og ofte kræver det en del vedholdenhed samt høje ambitioner at holde sin grind kørende og troen på at bryde igennem, når man er en upcoming artist. Et af de elementer som kan være et vigtigt redskab til at holde sig motiveret, er hvis man er en del af en gruppe eller et større hold, hvor alle medlemmer er med til at støtte hinanden og gøre hinanden bedre. Deraf ser vi også flere og flere spirende talenter, som danner kollektiver, hvor der indgår en masse forskellige mennesker, der hjælper med at holde hinanden i gang.
Hos de kollektiver, vi har talt med, har vi observeret hvor stærkt et fællesskab, der dannes mellem de individuelle artister, og hvordan netop dette skaber en automatisk drivkraft til at fortsætte med den ting, man har gang i, på trods af stillestående perioder.

Men hvordan håndterer man drømmen og flere års hårdt arbejde om at bryde igennem som soloartist, når man er gået fra at være en del af en gruppe, til at være helt alene om alting, og man oven i købet skiller sig ud, indenfor den gren af hiphop man er en del af?

DetGaara

Jeg tog til Aarhus for at mødes til en snak med DetGaara, som er en af de trapartister, der på trods af features og kontakter på kryds og tværs ikke indgår i noget kollektiv eller label. Jeg blev inviteret med ind i hans lejlighed, hvor han også har eget hjemmestudie, som ikke ligger langt fra Godsbanen, hvor en stor del af den aarhusianske trapscene holder til, deriblandt hiphop-kollektivet 8KILO.

Hvordan vil du definere dig selv som artist?

DetGaara: Jeg går meget op i, at mine tekster er personlige, så der føler jeg, at jeg skiller mig ud. Men det er nok også fordi, ikke for at lyde corny, men det er 100% mig, så det vil altid skille sig lidt ud, ligesom hvis en anden person tømte sit hjerte på en sang, så ville det også skille sig ud. Jeg har arbejdet lidt med noget autotune, som er lidt på udebane stadig, men det er for at teste det lidt. Det er sjovt at lave, det er lidt noget pop-trap med flere følelser i.

Jeg har jo fulgt din musikalske proces de seneste fem år, fra du var en del af en gruppe til du startede som soloartist. Føler du, at du har fundet dit ståsted endnu?

DetGaara: Jeg føler stadig, at jeg er i gang med en proces med at finde ud af, hvad fanden det egentligt er, jeg skal lave. Hvis man hører min SoundCloud fra start til slut, kan man også godt høre, at jeg er lidt forvirret nogle gange. Så kan jeg lave noget tungt trap, som det jeg har lavet med Risiko, og så er næste sang noget lidt mere sødt.
Så jeg eksperimenterer stadig meget med at finde min lyd, men jeg føler helt sikkert, at jeg er på vej et rigtigt sted hen. Jeg er ihvertfald færdig med at lave old-school hiphop, som jeg gjorde, før jeg begyndte på Gaara.

Apropos dét. Dit kunstnernavn. Betyder det noget?

DetGaara: Det er lidt nørdet, men Gaara er min yndlingskarakter fra Naruto, som er en serie, jeg så meget som lille, og har genset, efter jeg er blevet ældre. Det er sådan en rødhåret dude.

Ham med sandsækken?

DetGaara: Lige præcis. Jeg ved ikke, hvad det er med ham, jeg kan bare fucking godt lide ham. Og så tænkte jeg: “det vil jeg også hedde”.

Hvad med dine covers? Du har det med at dække dit ansigt til, ofte med en tiger eller løve.

DetGaara: Det startede ud med, at jeg ikke ville lægge mit ansigt på. Jeg tror bare, at jeg lige ville prøve noget nyt. I starten var jeg faktisk slet ikke på, så var det bare billeder af nogle tigre og løver. Men så syntes jeg, at jeg fandt noget fedt i det med at skjule mit ansigt, så det har jeg kørt videre med. Jeg har en masse billeder og en masse nye covers, jeg synes det er sjovt at lave. Og så er løven mit stjernetegn.

yeye

Har du gjort dig nogle tanker, om du gerne vil være en del af et hiphop-kollektiv på et tidspunkt, eller om du helst vil arbejde alene?

DetGaara: Jeg står meget alene med det og har også nogle gange følt mig meget alene i det. For det er vigtigt og dejligt at have et hold. Når det så er sagt, kan jeg også godt lide at arbejde alene. Jeg er meget perfektionistisk omkring min musik, så jeg nyder også at sidde alene med det, selv om det selvfølgelig kan være hårdt nogle gange.

Jeg kender mange mennesker i branchen, som er rigtig dygtige, som jeg også rigtig gerne vil arbejde sammen med, og som jeg også har arbejdet sammen med førhen. For eksempel Neil og Anton som jeg dannede BARS Crew med før i tiden og som er mine barndomsvenner, så det var meget ligetil. Vi lavede nogle rigtig fede ting sammen, og vi er stadig bedste venner. Men jeg begyndte at lave noget lidt for mig selv, og så faldt det lidt fra hinanden. Siden det har jeg stået meget alene med det.
Jeg kender jo drengene fra 8KILO, bare ikke på samme måde. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at arbejde sammen med dem.

Du udgiver næsten kun musik på SoundCloud. Er det noget, der skal laves om på?

DetGaara: Helt klart på et tidspunkt. Men jeg føler virkelig, at SoundCloud er et dejligt sted at teste vandene. Det er pisse nemt bare at lave et track og et cover og så fyre det op. Sådan noget som Spotify kræver lidt mere. Men der skal helt klart ske noget der. Den plan jeg har inde i hovedet, bliver heller ikke i SoundCloud, det er bare lige nu.

Hvad med dine fremtidsplaner, har du nogle projekter i gang?

DetGaara: Ja, altså lige nu går jeg på højskole i Ry, hvor de har et fedt studie. Jeg bruger meget tid der, hvor jeg sidder og tænker tanker. Så har jeg fået lagt en plan for, hvad jeg skal efterfølgende. Jeg er også gået i gang med et mixtape, som skal hedde “Gaaras Verden”, hvor jeg har lavet de tre første sange. Jeg ved ikke hvor mange, der skal på endnu. Jeg har tænkt på fem, men det kan godt være, der kommer flere på.
Så har jeg også fået fat i en model, Slem Barbie, som jeg skal starte nogle ting op med. Så jeg har nogle planer i gang, som jeg glæder mig til at præsentere.

Har du et cirka-tidspunkt, du forventer at udgive dit mixtape?

DetGaara: Man skal jo altid passe på med at sætte en fast dato og låse sig fast på det, men det er selvfølgelig også godt at have et mål at gå efter. Det kommer ikke ud i år. Der kommer måske en single ud i år. I starten af 2019 regner jeg med.

Spændende, det glæder jeg mig til. Er der noget, du gerne vil tilføje her til sidst?

DetGaara: Ja, vent på mig.

Tak til DetGaara for interview.
Share: