INTERVIEWS

Interview med Michael Williams

Den 23. juni, 2017 gæstede Michael Williams Skive Gymnasium & HF, hvor han spillede blandt Specktors og Kesi. Michael virkede cool og afslappet, inden det hele gik ned, og vi fik en lille snak om hans genre, inspirationer og hvordan den første tid som ny artist har været. Her er vores interview med Michael Williams.

Michael Williams er en artist fra København, som finder stor inspiration i amerikanske trapartister som Famous Dex, Rich The Kid og Lil Uzi Vert. Han beskriver selv sin genre som trap, men pointerer også, at det skiller sig lidt ud fra det originale trap-koncept.

Michael fortæller os, at de udfordringer han står over for som ny artist, blandt andet er, at han står med alting selv. Han er ikke signet med noget label, og har derfor selv ansvaret for sin musik, og at det bliver lagt på diverse musiktjenester samt promovering. Men det er ikke dét, han vægter højest, han vil bare have det fedt, udtrykker han med et smil på læben.

Michael startede med at lave musik, som et projekt der var lidt en joke. Han var nomineret til en pris på Ingrid Jespersens Gymnasium, hvoraf nummeret “Ingrids Kanin” blev lavet, opfulgt af Michaels første mixtape “Kanin På Lean”. Michael blev efter sit første projekt fanget af at lave musik, og udgav et år efter sit andet mixtape “Guide Til Trap”, hvor især nummeret “Gang” fik meget opmærksomhed blandt publikum.

Hvordan vil du selv beskrive den genre musik, du laver?

Michael: Jeg plejer at sige, at trap er den genre, jeg laver. Det er lidt svært at forklare, for det er ikke trap på dén måde. Jeg sælger ikke stoffer. Men trap er, hvad jeg plejer at sige til folk.

Hvilket spillejob har været det fedeste indtil videre?

Michael: Jeg har spillet på Rust to gange, og anden gang var der helt pakket. Det var nok det fedeste job, vil jeg sige. Alle kunne teksterne og sådan. Det var det fedeste.

Hvem finder du din inspiration hos?

Michael: Det er lidt delt op på en måde. Amerikansk ville jeg sige Rich The Kid og Young Thug. Det er nok mine største inspirationer. Hvis det skulle være dansk, ville jeg nok sige Benny Jamz. Jeg har fulgt med på den ting, han har lavet i lang tid. Jeg kender hans søster, og så kan jeg huske, han begyndte at lave grime. Så har jeg fulgt med på det, indtil det begyndte at blive kæmpestort med numre som Skejsen og sådan noget. Det er jo helt sindssygt. Så dansk set er det nok Benny Jamz, og amerikansk er det alle de der trap-artister.

Tak til Michael Williams for interview.
Share: