INTERVIEWS

Interview med TaLL Gang

I forbindelse med BEAT Magasins feature på TaLL Gangs podcast, lagde vores visit i Aalborg op til muligheden for at tale lidt med drengene fra TaLL Gang om deres udvikling indenfor musikken samt major labels kontra anti-kollektiver.

Jeg har fulgt Jesper længe, og føler, at man tydeligt har kunnet mærke en udvikling hos dig. Føler du selv, at du har fundet dit ståsted?

Jesper: På de seneste tracks, for eksempel Hopper Op/Falder Ned, synes jeg, at jeg har nærmet mig lidt mere det, som jeg gerne vil lave. Ihvertfald genremæssigt. Næsten hver sang jeg lavede for et år tilbage, har været i forskellige genrer. Jeg føler endelig, at jeg har fundet min rigtige lyd.

Kristian: Det har jo lidt været sådan et tema for dig; “her er der et koncept jeg ikke forstår, nu lærer jeg det her koncept. Nu switcher jeg til et nyt koncept, jeg ikke forstår”. Der er jo positive og negative sider ved det.

Jeg har meget fokus på det der med kollektiver, og jeg fornemmer også, at I har hinanden til at samle hinanden op. Hvordan fungerer det for jer?

Kristian: Jamen det fungerer sådan, at vi får tilsendt et beat. Det kan være fra folk som KINGCASH eller Oliver Viñamata. Jesper har så en god idé, og denne gode idé svarer måske til seks bars. Efter de seks bars kommer der nogle kriser. De her kriser kan være meget forskellige. Så er min opgave, at sige til Jesper hvad der er godt, og komme med eksempler på, hvad han måske kan stille op. Men her på det sidste er han blevet bedre til at sætte sig ind i programmerne og dermed visualisere sig, hvor han gerne vil have, at hans sange skal bæres hen.

Nu har I jo indgået en aftale med selskabet Platform. Hvordan ser I det være til jeres fordel?

Jesper: Der er jo en del praktisk, som vi ikke har gået ind i for at lære. Musikvideoer, KODA-registrering og generelt rådgivning. Ting vi simpelthen ikke har haft tid eller overskud til at sætte os ind i.

Kristian: Særligt markedsføring og alle de her former for registreringer var lidt en af hovedårsagerne, til vi gik ind i det. Men 5K er også med i pladeselskabet, og det er folk, der på mange måder har samme vision som os og samme indstilling til mange ting.

Tror I, at alle de her former for independent-labels ender med at udkonkurrere de allerede eksisterende major labels indenfor hiphop?

Kristian: Det er et vildt godt spørgsmål. Der kan være et outcome, hvor der er nogle, der begynder at funktionere, hvor nogle af de her etablerede labels begynder at indse, at de er nødt til at gå på kompromis, og begynder at lytte til de her anderledes artister, eller giver plads til, at man kan være dem man er og lave det musik, man har lyst til. Den anden mulighed er, at man jo ser de her anti-kollektiver, der går i direkte konkurrence med de store labels og forsøger at udkonkurrere dem. Det er en svær fremtid.

Kunne I forestille jer, at den her form for anti-kollektiver spreder sig til andet end hiphop-genren?

Jesper: Det kunne jeg sagtens forestille mig. På et tidspunkt kommer der jo noget, som er mere relevant, end hvad vi laver nu. Vi bliver jo nok trætte af trap på et eller andet tidspunkt. Men jeg tænker ikke i den foreløbige tid. Vi har vores time to shine nu.

Kan I løfte sløret for, hvad der er i vente fra jer?

Jesper: Vi er i gang med at lave et kæmpestort projekt med en masse kunstnere. Men der er ikke nogen dato endnu.

Kristian: Vi har prøvet at kaste bolden op til mange artister, hvor vi har sagt, at det kan godt være, vi ikke laver samme musik, men nu vil vi bare prøve at lave et trap-mixtape.

Det er jo også altid spændende at blande nogle forskellige artister på én samlet plade.

Kristian: Ja, det synes vi også. Det giver mening, at vi prøver at gøre det. Men udover det laver vi også noget musik selv, og vi har nogle fede tracks på vej.

 

Hør TaLL Jespi på SoundCloud og Spotify.

Share: