INTERVIEWS

Ung B – Interview med en trapknægt

Trapgenren er i vækst indenfor hiphop, og den er på de seneste år også blevet meget populær i det danske undergrundsmiljø. Vi har taget en snak med Bojamin Skovmand, en helt ny artist, som lige har udgivet albummet “Trapknægt” under kunstnernavnet Ung B, der netop hører under denne gren af hiphop.

Vil du præsentere dig selv som artist?

Ung B: Mit navn er Ung B aka Lil Smøg aka Brather. Jeg er en trapper fra Odense. Som artist er jeg hurtigspyttende flowmæssigt. Jeg kan godt lide at variere mine flows og gøre det interessant for lyttere. Jeg går meget op i, at min musik indeholder kvalitet, rytme, flow og beats som er ørehængere.

Hvordan vil du definere den genre musik, du laver?

Ung B: Helt klart trapmusik.

Kan du fortælle lidt om trapuniverset?

Ung B: Trapuniverset er bare baseret på livet som en ung spiller. En der gør alt for pengene. Jeg ved godt, at når man tænker trap, så forbinder man det med ghettoen i USA og så videre, men trappen er anderledes her i Danmark. Jeg er klart en repræsentant for det. Du ved, det er ikke trap, men det er stadig trap.

Hvad fik dig til at begynde med at lave musik?

Ung B: Jeg har i lang tid skrevet tekster for mig selv, freestylet på beats derhjemme, og så havde vi et skoleprojekt, der gik ud på at lave en sang. Så fandt min ven og jeg et studie, vi kunne bruge. Så har jeg bare fundet ud af, hvad musik er for mig, og så udnyttede jeg selvfølgelig det studie, vi fandt. Jeg bruger stadig studiet den dag i dag.

Hvordan fandt du ud af, at det var trap du ville lave?

Ung B: Jeg har altid været vild med trapmusik. Det er det eneste jeg rigtigt hører, og det er det eneste der føles rigtigt for mig at lave.

Hvor finder du din inspiration?

Ung B: Jeg finder min inspiration mange steder. Bare det at høre og se andre artister på en scene, i radioen og så videre, at se folk gå amok til deres musik, det inspirerer mig til at arbejde hårdere for at nå dertil. Når jeg så ser eller hører folk, der går amok og synger med på mine sange, så giver det mig lyst til at lave mere musik og sørge for, at flere folk kommer til at elske Ung B.

Har du et idol indenfor dansk musik?

Ung B: Jeg har aldrig rigtigt foretrukket dansk musik. Jeg respekterer de forskellige artister, men jeg har aldrig været sådan helt vildt oppe at køre over det, jeg har hørt indtil videre. Selvfølgelig er der jo kommet flere nye artister, som også hører ind under trapgenren. Jeg fucker med Baby Bino, Adicrew og TrapRig.

Hvordan kan det så være, at du selv har valgt at lave dansk musik?

Ung B: Jeg startede faktisk ud med at lave engelsk musik, men det blev bare aldrig så godt, som jeg havde forventet. Det er jo ikke mit modersmål. Så begyndte jeg at rappe dansk, og jeg hadede det faktisk til at starte med. Men så blev jeg bedre og bedre.

Nu har du lige udgivet et album, som man jo ikke udgiver så ofte i dansk musik længere. Hvorfor valgte du et album frem for et mixtape eller en EP?

Ung B: Jeg har altid elsket at lave større projekter. Jeg kan godt lide at tænke større projekter igennem derhjemme, hvor jeg forbereder beats og tekster, og hvordan albummet skal være, opsætningen og meningen, den røde tråd igennem sangene, som hænger sammen med meningen i albummet. Og så kan jeg bare godt lide at lægge så meget musik ud som muligt, så folk har noget at lytte til. Jeg har lavet mange mixtapes på det seneste, men har ikke følt, at de var af den kvalitet, som jeg har ønsket, så mit album blev et album, hvor jeg tog mig god tid til at tænke alt igennem. Jeg gav mig 100% til hele projektet, og jeg synes selv, det endte ud i et godt resultat. Jeg er faktisk på nuværende tidspunkt i gang med at arbejde på et mixtape.

Hvad er dine planer for fremtiden?

Ung B: Lige nu vil jeg gerne udvikle mig så meget som muligt. Jo mere musik jeg laver, desto bedre føler jeg selv, jeg bliver, så det kommer jeg til at gå amok med. Jeg har også nogle nye artister, som jeg skal til at collab med, og det er så planen indtil næste projekt, at få lavet så meget musik som muligt med så mange forskellige som muligt. Man kan regne med mig, når det gælder musik. Jeg lover, at jeg ikke skuffer folk, rigtigt godt musik er på vej.

Tak til Ung B for interview.

 

Share: