Dyklesh

Dyklesh er vokset op med en drøm om at lave musik og har altid haft en passion for musikken. Denne passion begyndte sin udlevelse, da han sammen med sine venner forsøgte sig med at skabe en lyd for sig selv. Hans drive for musik førte ham til at skubbe musikken til nye højder, blandt andet sammen med PVSO. Da Dyklesh har kendskab til forskellig kultur og udtryksformer, har han eksperimenteret en del med sin variation af musikken og har prøvet alt fra afro, R&B og trap. Du finder både amerikanske og franske tracks, i Dyklesh’ diskografi og han har for nylig udgivet sin seneste single “Chaud” på fransk.
Mød Dyklesh:
Vil du præsentere dig selv?
Dyklesh: Jeg er Dyklesh. Jeg er en rapper fra Kolding, der arbejder sammen med en masse kammerater. Vi har startet vores eget pladeselskab, hvor vi primært laver musik til folk, der er interesseret i en ny lyd, som ikke er hørt i Danmark før. Jeg er 24 år og kommer fra Skive i Midtjylland. I 2016 flyttede jeg til Kolding for at være tættere på min familie.
Hvorfor startede du med at lave musik?
Dyklesh: Jamen, jeg har altid spillet musik. Hvis jeg husker tilbage til dengang jeg var fem-seks år, der plejede jeg at komme i mine bedsteforældres kirke. De havde en kirke i baghaven, i Afrika. Jeg skulle altid op og spille trommer. De skubbede mig altid. Siden da har jeg faktisk bare været forelsket i musik og tænkt ”okay, det er faktisk noget jeg gerne vil det her”. Jeg føler noget hver gang, jeg laver musik. Det er noget andet end at lave lektier eller tage på arbejde. Med musikken mærker jeg en passion. Siden da har jeg altid bare hængt ud med folk, der har lavet musik ligesom mig. Jeg har brugt de sidste tre år på at lære fra de folk. De sidste fire år har vi bare grindet. Lige siden jeg mødte PVSO i 2017, så har vi gået hårdt til den. Det er en god motivation at arbejde med og lade sig inspirere af sine kammerater.
Hvordan opstod din passion for musikken?
Dyklesh: Jeg havde en følelse hver gang, jeg spillede musik. Følelsen gjorde mig glad. Jeg så meget Boogie listen dengang. Da jeg så det, tænkte jeg, det der vil jeg gerne prøve. At stå på scenen og have en musikvideo. Jeg kunne også godt lide at danse. Jeg ville bare det hele.
Hvordan er dit musikforløb så foregået, fra da du startede til nu?
Dyklesh: En der hedder Adam Daniel fra Skive af. Jeg var meget ude med ham og performe til koncerter for omkring 4 år siden. Så det var det første jeg oplevede indenfor musikken. Jeg havde ikke adgang til et studie dengang, fordi der ikke var så mange, der lavede musik, men der var nogle, der var signet. I den lille by jeg kommer fra, valgte jeg at sætte mig sammen med dem, der lavede musik. Så jeg fik en anden indgang til musikken end bare at tage i studiet. Jeg lærte om koncerter og mødte bookere. Så det startede med, at jeg altid var med til en koncert og dermed lærte folk at kende. De første år hustlede vi for at kunne skaffe et studie. Det var svært. PVSO kendte nogle fra Kolding, der hedder Rosegold, så nogle gange kunne vi komme op til dem. Andre gange var det hjemmestudie med usb-mikrofon og lydkort. Vi hustlede.
Vi mødte Oliwer Desombre, som havde bygget sit eget. Jeg begyndte først at arbejde seriøst med musikken, da jeg mødte Oliwer. Han hjalp os med alt det vi skulle bruge og manglede.
Vi startede i kælderen og endte her i Atropa-pladeselskabet. Nu har vi fast producer og eget studie. Det er tre år siden, vi begyndte at få et fast sted. Det har været en kamp.
Hvor stor en del af din tilknytning til forskellige kulturer kommer til udtryk i din musik?
Dyklesh: Der var et tidspunkt, hvor jeg kun diggede den amerikanske kultur og rapscene. Så begyndte jeg at finde interesse i mine egne rødder; Afro trap. Det hører de meget i Frankrig. Jeg er nemlig fransktalende, da jeg kommer fra Congo. Jeg begyndte at kombinere afro trappen med fransk, fordi det går hånd i hånd. Der begyndte jeg at lave noget fra min egen kultur på fransk. Men jeg har også lavet noget amerikansk – blandt andet “Gorilla Army“. Jeg har tre-fire forskellige kulturer, som jeg hopper imellem. Men det er den amerikanske kultur, som har den største indflydelse, fordi jeg er vokset op med det. Jeg har været glad for at finde den franske bølge sammen med afro-kulturen og jeg arbejder med den. Det næste fra mig bliver musik på fransk. Jeg tror, at musik med en blanding af indflydelser fra fransk, amerikansk og dansk kunne være en syg cocktail.
Hvordan bliver de her inspirationer udtrykt i din musik?
Dyklesh: Jeg skriver meget om det, jeg oplever. Stress og alt det vi går igennem. At skrive det ned og freestyle det, så kommer det ud og man bliver lettet. Meget af det jeg skriver, er noget jeg har oplevet og været igennem. Jeg henter også inspiration fra udlandet – især Frankrig. Temaer som godt vejr og vi skal ud og feste lidt.
Hvis du skulle beskrive din musik indenfor en genre, hvilken genre skulle det så være?
Dyklesh: Hvis du tjekker min Spotify, så kan du ikke finde de samme genrer. Der er ikke en genre i alt det, jeg har udgivet. Men jeg vil sige, at jeg er Rnb blandet med hiphop. Det er det, jeg brænder for. Rappen er så kommet til efterfølgende i takt med, jeg er blevet ældre. Det har altid været en blanding af rap og Rnb.
Hvad kan vi forvente fremover, hvad er dit næste træk?
Dyklesh: Mit næste træk er mere musik, hvor der er gang i den. Sådan party vibes blandet med afro trap og hiphop. Det bliver meget udenlandsk de næste et til to år. Jeg skal prøve at ramme det marked og komme derhen. Jeg ser ud af Danmark, fordi der er mange fransktalende lande, så jeg prøver at komme ud til dem. På længere sigt vil jeg gerne ramme Danmark, Frankrig og USA.Vi stopper aldrig.
Har du noget du vil tilføje til sidst?
Dyklesh: Jeg vil gerne takke hele mit hold, fordi de har været med til at skubbe mig til at gøre mere og prøve nogle andre ting. De har skubbet mine grænser. Tak til Pelé og Oliwer, min producer, fordi de har arbejdet non-stop. Det er motiverende at se. Tak til Bob, der fikser alt; promo, hjemmesider, logo og lignende. Tak til Loghost. Tak til holdet, fordi de motiverer mig.
Find Dyklesh på Instragram: Dyklesh.
Tak til Dyklesh for interview.
Af Asbjørn Skov.